Grip op werving

Krimpen aan den IJssel, 4 april 2018 Operationeel directeur John Snoep bracht afgelopen week een bezoek aan ons Hongaarse wervingskantoor.

Grip op werving

Operationeel directeur John Snoep vloog afgelopen week naar het noordoosten van Hongarije om een bezoek te brengen aan de stad Miskolc.

Niet voor de toeristische attracties, wel voor het eigen Hongaarse wervingskantoor van SRS Personeel dat daar sinds een jaar gevestigd zit.

En dat is geen overbodige luxe want de afgelopen jaren is het loonverschil tussen Nederland en Hongarije langzaamaan kleiner geworden. Hierdoor wordt de stap naar de Nederlandse arbeidsmarkt minder aantrekkelijk en ontstaat er op termijn een krapper aanbod.

Preventieve maatregelen

SRS werkt al ruim 10 jaar samen met lokale partners. ‘We willen meer grip krijgen op de werving’, legt John desgevraagd uit. Om die reden besloot SRS een jaar geleden om zelf een wervingskantoor te openen in Hongarije. ‘We willen een betere samenwerking realiseren”. We bespreken veel met elkaar en gaan regelmatig langs. We nemen dan samen de vacatures door, we bespreken de situatie op de arbeidsmarkt en denken samen na over wat er beter kan.’

De Hongaren die voor SRS kiezen krijgen in hun thuisland bij het wervingskantoor al precies te horen wat ze te wachten staat in Nederland. John Snoep: ‘Ze krijgen daar al uitleg over het werk dat ze gaan doen, de verloning, de huisvesting, noem maar op. Alles wat hier gaat spelen wordt uitgelegd zodat ze heel goed weten waar ze aan beginnen.’

Dat deze aanpak succesvol is bleek afgelopen weekend weer. Maar liefst zeventig nieuwe Hongaarse medewerkers kwamen aan in Nederland en konden de dinsdag na het paasweekend al direct aan de slag, voornamelijk in de groenvoorziening. Soepel en efficiënt, zo werkt SRS graag.

Deel dit bericht

Naar het nieuwsoverzicht