Interview Ernö en Katalin - Vleesverwerking

Bergambacht, 18 december 2013 Binnen de vleesindustrie werkt SRS Personeel samen met zowel Nederlandse, Poolse als Hongaarse medewerkers. Vanuit het eigen SRS Personeelsbureau in Miskolc, Hongarije, werft en selecteert manager Joska Toth aldaar gedegen het personeel.

Interview Ernö en Katalin - Vleesverwerking

Ernö (29) en Katalin (22) komen ook via Joska naar Nederland en verblijven respectievelijk sinds 2008 en 2012 in Schoonhoven. De snel lerende en goedlachse Ernö is werkzaam als vakman vleessnijder van varkenskoppen en vriendin Katalin werkt binnen het zelfde bedrijf ook als snijder.

Het stelletje woont al lange tijd samen en Ernö opent het gesprek: “Ik ben zelf dik tevreden, het salaris en de huisvesting zijn erg goed en de uren en bedragen kloppen altijd, doorgaans ga ik uit van een 36-urige werkweek. Na het werk doen we boodschappen, koken we, kijken we soms een filmpje en gaan we naar bed. Het is fysiek pittig werk dus we moeten fit blijven!”

Dat deze medewerkers hier komen om geld te verdienen blijkt uit alles, Katalin: “Ik verwacht dat onze toekomst in Hongarije ligt, we zijn hier zo ongeveer 11 maanden per jaar in Nederland en gaan alleen in juni terug. Rond de Kerstperiode gaat het werk gewoon door hier. We leven zuinig en sparen voor ons gekochte huis en ondersteunen onze familie.” 

Deel dit bericht

Naar het nieuwsoverzicht