Minder arbeidsongevallen onder uitzendkrachten

Bergambacht, 12 maart 2014 Onderzoek Het percentage arbeidsongevallen onder uitzendkrachten daalt. Dat blijkt uit een onderzoek dat TNO heeft uitgevoerd in opdracht van de Stichting Arbo Flexbranche (STAF).

Minder arbeidsongevallen onder uitzendkrachten

De daling treedt op terwijl de kans op ongevallen bij vaste krachten stabiel bleef.

Erik de Ruiter, Directeur/Eigenaar van SRS Personeel is blij met het onderzoek en de daaruit vloeiende cijfers: “Ook SRS Personeel doet er alles aan om haar medewerkers in een veilige omgeving te laten werken. De cijfers laten zien dat de uitzendbranche haar werknemers en opdrachtgevers serieus neemt en de veiligheid hoog in het vaandel heeft staan! Voordat de mensen aan het werk gaan dient een Checklist Veiligheid en Arbo te worden doorgenomen en hier wordt ook voor getekend door onze flexkrachten. Daarnaast zijn we VCU gecertificeerd en zodoende verbonden aan wet- en regelgeving met betrekking tot veiligheid en regels die gelden op de werkvloer. Vaak specifiek toegespitst op de betreffende sector of bedrijf. In de praktijk houdt dit tevens in dat de meerderheid van onze medewerkers in het bezit is van een geldig VCA certificaat. Iets wat door opdrachtgevers als een bijna vanzelfsprekendheid wordt gezien.“

TNO analyseerde de databestanden van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden over de jaren 2005-2012. Daaruit bleek dat het percentage arbeidsongevallen onder uitzendkrachten daalde van 11% in 2005 naar 6% in 2012. Ter vergelijking: het aantal arbeidsongevallen onder vaste medewerkers bleef in deze jaren stabiel rond de 7%. In de meeste gevallen gaat het om ongevallen als gevolg van snijden, stoten, ergens door geraakt worden of beknelling.

Deel dit bericht

Naar het nieuwsoverzicht