Nauwgezette planning, onontbeerlijk voor succes !

Bergambacht, 7 juli 2014 Mels Snoek en Henrietta Kajo zijn het gezicht van de planningsafdeling bij SRS Personeel. Nou ja, ‘het gezicht?’, het daadwerkelijke gezicht er achter is voor veel relaties toch nog onbekend.

Nauwgezette planning, onontbeerlijk voor succes !

Ondanks het feit dat dit koppel misschien wel de meeste contactmomenten heeft met de SRS-opdrachtgevers. Het wordt dus tijd dat ze zich middels een interview eens uitgebreid aan u voorstellen!

Mels Snoek
Mels, samenwonend met Yvette werkt inmiddels al weer 6 jaar bij SRS Personeel. Direct na zijn HAVO-tijd trad hij in dienst bij het uitzendbureau waar hij in de avonduren het MHBO Middle Management en Bedrijfskundig Management afrondde en onder andere het werkgerelateerde VCU-Vil-, Uitzendmedewerker- en BHV-certificaat behaalde. De 24-jarige Bergambachtenaar is momenteel bezig met HBO Personeelsmanagement, met onderdelen als Arbeidsrecht & Arbeidswetgeving, Ontwikkeling van Personeel en Leiderschap & Beloning. Daarmee zit hij niet bepaald stil, want als planner/intercedent heeft hij een drukke baan waarbij hij ’s morgens vanaf 06.00 uur al bereikbaar is als vraagbaak voor opdrachtgevers en flexmedewerkers.

Mels reageert koeltjes op de soms pittig lijkende dagen en de vele schakelmomenten in zijn werk:

“Ik heb het hier erg naar m’n zin, de werkzaamheden zijn breed, dat is juist leuk en afwisselend. Zo ben ik verantwoordelijk voor de personeels- en vervoersplanning met de bijbehorende administratie, de verwerking van de uren, de uitgifte van werkkleding en gereedschappen en schrijf ik ook flexmedewerkers in. Daarnaast ben ik VGM-coördinator en doe ik samen met John Snoep het huizenbeheer.“

Hoe zou je je zelf als persoon beschrijven?

"Ik ben een sociaal persoon, erg geduldig en bereid om hard te werken, maar ook wel iemand die een klein beetje op de achtergrond blijft."

Het vraagt veel van een personeelsplanner om alles gestructureerd te laten verlopen, wat is er nou eigenlijk zo leuk aan?

“Het contact met mensen, het vinden van de juiste match tussen werkgever en werknemer. Als er dan uiteindelijk iemand ‘vast’ via ons loopt of zelfs wordt overgenomen door een bedrijf, dan geeft dat helemaal een kick! Daarbij is de motivatie in het team hoog en zit iedereen op de juiste plaats. We hebben een leuke en stabiele groep.”

Hoe zou je de SRS-medewerker op de werkvloer omschrijven?

“Dat vind ik een hele lastige, dit verschilt namelijk per bedrijf om welk type persoon er wordt gevraagd en wie daar weer bij past. Dat maakt het nou juist zo interessant om voor verschillende bedrijven steeds de juiste personen te vinden.”

Jij als arbeidsdeskundige volgt als geen ander de schommelingen in de markt. Wat is er zoal veranderd de afgelopen jaren wat van invloed is op de dagelijkse gang van zaken in je werk?

“Een goed en actueel voorbeeld is de beloning van de medewerker. Denk hierbij aan de inlenersbeloning, waardoor wij nu ongeveer de highligts uit ongeveer 15 CAO’s moeten weten of moeten kunnen terugvinden. Administratie komt steeds meer te vervallen, het gaat nu voornamelijk om het personeelsmanagement. De kunst is om je digitale systemen en backoffice slim in te richten, zodat iedereen meer tijd heeft voor het persoonlijke contact met zowel opdrachtgever als medewerker.”

Henrietta Kajo

Vertel eens wat over je zelf?

“Ik ben geboren en getogen in Hongarije (Gyoma, in het Zuidoosten) en 5 jaar geleden samen met mijn man Pal naar Nederland verhuist, afgelopen maand zijn we getrouwd en we hebben pas een huis gekocht in Krimpen aan den IJssel. ‘Pali’ is fulltime plaatwerker/autoschademonteur met inmiddels een vast dienstverband. Sinds 2011 werk ik bij SRS Personeel, fulltime. En oja, ik ben 35 jaar jong, haha!”

Wat is je achtergrond qua opleiding?

“In Hongarije heb ik de HBO studie Reclame/Marketing & Internationale Handel afgerond. Hier heb ik mijn VCA en de opleiding tot Intercedent gedaan. Nu ben ik bezig met vervolgcursussen Nederlands om de taal nog beter te leren, de taal Nederlands is voor Hongaarse mensen niet gemakkelijk.”

Waar houd je je binnen SRS Personeel met name mee bezig?

“Samen met Mels verzorg ik de planning, ik voer de uren van de medewerkers in en houd de ziekmeldingen in de gaten. Ik controleer de ingevoerde uren van de klant in ons digitale urenportaal, ik doe de inkoop, houd toezicht op voorraadbeheer en heb veelvuldig contact met onze Hongaarse medewerkers.”

Hoe ben je als persoon binnen het SRS-team en wat vind je van het team?

“We hebben een gezellig, humorvol en goed team, dus ik ben blij dat ik bij dit team mag horen. Zelf houd ik ook wel van een grapje, voor de medewerkers ben ik streng maar wel rechtvaardig. Het werk verveelt nooit en ik leer hier veel nieuw dingen. Zo is er de afgelopen jaren veel verbeterd op het gebied van interne systemen. Dit werkt erg goed en is noodzakelijk om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Er verandert ook veel op het gebied van wet- en regelgeving en daar moeten we steeds up-to-date in blijven. Maar dat is ook wat SRS Personeel zo sterk maakt, goede sociaal vaardige mensen met de kennis die nodig is om onze medewerkers en opdrachtgevers te adviseren.”

Deel dit bericht

Naar het nieuwsoverzicht