Samenwerking SRS Personeel met Hongarije en Polen

Bergambacht, 19 juni 2015 SRS Personeel heeft met haar eigen wervingskantoor in Hongarije en een samenwerkingsverband in Polen twee gedegen wervingskanalen in het buitenland.

Samenwerking SRS Personeel met Hongarije en Polen

Sinds 2008 werft SRS Hungary Kft personeel in Hongarije en sinds 2012 werft AP-Grupa medewerkers in Polen voor SRS. De Hongaarse en Poolse medewerkers werken voornamelijk in de groenvoorziening, de voedingsindustrie en de productie.

Hongaarse en Poolse werkzoekenden weten de wervingskantoren te vinden via de website, mond-tot-mondreclame, advertenties en Facebook. Veelal zijn het ook bekenden en familieleden die elkaar naar het buitenland volgen. Het voordeel van werken met families en bekenden is dat zij goed op de hoogte zijn van de arbeidsomstandigheden, salariëring, huisvesting en sociale omstandigheden. Zo kunnen teleurstellingen tot een minimum beperkt worden en de opdrachtgevers goede, gemotiveerde medewerkers geleverd krijgen.

Joszef Toth van SRS Hungary Kft: “Van onze mensen horen wij vaak dat zij goed op de hoogte zijn. Dit blijkt uit het feit dat zij reeds in januari bij ons informeren wanneer zij weer terug kunnen naar SRS in Nederland. Met andere woorden: de Hongaarse werknemers zijn tevreden over SRS, zowel in Nederland als in Hongarije.”

SRS Hungary Kft vervult nog een belangrijke rol bij de afhandeling van contacten met Nederlandse instanties zoals de Belastingdienst, het UWV en STIPP pensioenopbouw voor Hongaarse werknemers die weer terug zijn in hun thuisland. Zij kunnen daar terecht voor het vertalen van brieven en voor adviezen over de afhandeling van hun zaken.

Een voorname taak van de wervingskantoren is het verschaffen van duidelijkheid aan alle partijen. De werkzoekenden worden op kantoor uitgenodigd en voorgelicht over werkomstandigheden, vervoer, huisvesting en salariëring. Anna Lyzun van AP Grupa: “De ervaring leert ons dat sommige werkgevers niet graag openheid van zaken geven over de salariëring en sociale omstandigheden. Wij waren dan ook blij verrast toen SRS ons uitnodigde om de productielijnen te komen bekijken waaraan onze medewerkers tewerkgesteld worden en de manier waarop duidelijk over de tarieven wordt gecommuniceerd.”

Op de wervingskantoren worden gesprekken met werkzoekenden gevoerd over hun kwaliteiten, opleidingen, werkervaring, talenkennis, motivatie en over de beweegredenen om naar Nederland te vertrekken. Anna Lyzun: “Het enige gevoelige punt dat voor sommigen over blijft is heimwee. Werknemers moeten vaak hun kinderen, familie en bekenden die achterblijven in het land van herkomst missen. Dat kunnen we helaas niet wegnemen, voor de rest kunnen we ze wel goed en helder informeren.”

Deel dit bericht

Naar het nieuwsoverzicht