SRS onderzoekt loopbaanontwikkeling van uitzendkrachten

3 april 2015 “Wat men moet leren doen, leert men door het te doen.” Aristoteles

SRS onderzoekt loopbaanontwikkeling van uitzendkrachten

In samenwerking met TNO en de Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) plegen SRS Personeel en enkele andere uitzendbureaus een onderzoek naar de loopbaanontwikkeling van uitzendkrachten.
De verwachting is dat door gerichte begeleiding bij leerervaringen in de praktijk, uitzendkrachten zich sneller ontwikkelen, gemakkelijker doorgroeien naar betere functies, een grotere kans op de arbeidsmarkt hebben en gemotiveerder raken voor hun werk.

Twaalf van onze uitzendkrachten worden een half jaar lang gevolgd om de ontwikkeling van hun vaardigheden in kaart te brengen. Afgelopen week hebben wij samen met onze opdrachtgever de beginsituatie van de uitzendkrachten geschetst. Komende tijd zal er iedere twee weken een gesprek tussen de uitzendkracht en een medewerker van SRS Personeel plaatsvinden.

Het doel is praktijkvoorbeelden van loopbaanontwikkeling in kaart te brengen en intercedenten en uitzendkrachten bewust te maken van het nut van leren in de praktijk. SRS hoopt op deze wijze de ontwikkeling van uitzendkrachten te bespoedigen en de inzetbaarheid van de uitzendkrachten te verhogen.

Deel dit bericht

Naar het nieuwsoverzicht