Lasser A of III

Wat wij vragen

De functie

Minimaal 6G/HL-045 certificaat. Is bereid om te gutsen en heeft dat recent nog gedaan. Heeft recent doorgestempelde lijsten waaruit de kwaliteit blijkt. Heeft recente referenties. Minimaal 3 jaar ervaring in het lassen van scheepsbouw en/of offshore genormeerde werken Spreekt en schrijft in de Nederlandse taal of spreekt in ieder geval voldoende goed Engels of Duits om instructies te kunnen krijgen. In het bezit van een geldig VCA certificaat.

Technische informatie over de werkzaamheden: Materiaal dikte 5 mm en groter s355, Materiaal hoofdzakelijk plaat Voor hoeklassen in de positie, Pb, Pd en Pf, Voor de full pen naden Pa, Pc, Pe en Pf Het liefst ervaring met rutiel draad. (DWA 55E)

Je profiel

Lezen van tekeningen, lasinstructies en bekijken van de situatie om inzicht te krijgen in vorm en afmetingen van de naden en de gewenste kwaliteit. Aan het werkstuk controleren of de voorbewerking voldoet aan de tekening voor wat betreft vorm, afmetingen en reinheid.

Uitvoeren van het lassen

Lassen met diverse methoden (elektrisch d.m.v. electrode (111), MIG/MAG (135/136), en OP-lassen (121)). en materialen (staal en RVS). Hierbij aandacht besteden aan bijvoorbeeld - het verwijderen van slakresten - aanhouden van de juiste voorwarmtemperatuur - voorkomen van kraterscheuren, scherpe overgangen tussen de rupsen, bindingsfouten en inbrandkerven. Verplaatsen en opspannen van werkstukken. Gutsen en naslijpen van naden. Verwijderen van lasspetters en borstelen van de las. Controleren van de las op uiterlijk en voorgeschreven afmetingen. Visueel controleren van de las op vervorming.

Persoonlijke beschermingsmaterialen

Laskap: De laskap moet beschikken over een band/riem, een filtersysteem, ingang naar de helm voor de luchttoevoer, abflow. Daarnaast zit er bij de laskap een dunne batterij, deze batterij gaat 4 uur mee. Ook moet er een dikke batterij bijgeleverd worden, deze gaat 8 uur mee. Deze accu's en de bijbehorende oplader moeten meegenomen worden. - Veiligheidshelm - Veiligheidsschoenen - Overal (blauw) – Oordoppen. Daarnaast moet de kandidaat ook zijn certificaten meenemen.

Wat wij bieden

Het bedrijf

Wij bieden een baan die we op uw kwaliteiten afstemmen, de opdrachtgever zal nader worden bepaald.

  • Bedrijf Offshore / scheepsbouw
  • Locatie Regio Rotterdam
  • Contractvorm Vast (40 uur)
  • Werkgebied Metaal / techniek
  • Opleidingsniveau MBO
Bekijk andere vacatures in deze sector