Huisvesting, gewoon goed geregeld!

Krimpen aan den IJssel, 12 oktober 2020 SRS vindt dat goede huisvesting een belangrijke voorwaarde is voor het optimaal presteren van haar flexkrachten.

John Snoep, operationeel directeur en eindverantwoordelijk voor de huisvesting van de buitenlandse medewerkers licht toe: “We nemen als uitgangspunt dat we onze mensen zo dicht mogelijk laten wonen bij de werklocatie. Ze kunnen wennen aan een vaste leefomgeving, de reisafstand is gering en daarmee natuurlijk ook de reistijd. Na een dag hard werken is het prettig als je snel thuis bent om te eten en te ontspannen. Dit draagt bij aan het totale woonplezier en zorgt er voor dat onze mensen voldoende kunnen uitrusten. Daarnaast streven we naar kleinschalige huisvestingsmogelijkheden met veelal eenpersoonskamers om de werknemers zoveel mogelijk privacy te geven. Bijkomstig voordeel is dat deze kleinschaligheid ons nu enorm helpt in de Corona-periode.”

Kwaliteit
In een overspannen woningmarkt is het lastig om passende woningen te vinden. John, in de loop der tijd nog creatiever geworden, vertelt: “De afgelopen twee jaar zijn we door het grote woningtekort voor onze permanente klanten steeds meer eigen huizen gaan beheren. De lijntjes zijn intern kort en zo zorgen we er voor dat we voldoen aan de hoge mate van kwaliteit die we onszelf blijven opleggen. We hebben daarom voor lange tijd huisvesting kunnen regelen in de buurt van deze opdrachtgevers. Hierdoor gaat inmiddels een groot aantal medewerkers op de fiets of zelfs lopend naar hun werk!”

Voor opdrachtgevers door heel Nederland die SRS-medewerkers tijdelijk inhuren om bijvoorbeeld (seizoens)pieken op te vangen, werkt het bedrijf uit Krimpen aan den IJssel samen met een aantal zeer gerenommeerde woningaanbieders. “Dit zijn in de loop der jaren dienstverlenende partners geworden van SRS, gespecialiseerd in het verhuren van personeelswoningen. Zij bieden huisvesting aan voor flexwerkers in vaak compleet ingerichte woningen en zijn tegelijkertijd volledig verantwoordelijk voor het beheer”, aldus John.

SNF-gecertificeerd
SNF staat voor Stichting Normering Flexwonen. Het is een keurmerk dat in het leven is geroepen om goede huisvesting voor arbeidsmigranten in Nederland te garanderen. Met het SNF-keurmerk op zak toont SRS aan dat het de huisvesting van arbeidsmigranten op orde heeft. John: “Om voor het keurmerk in aanmerking te komen, worden huizen jaarlijks ge-audit en gecontroleerd op onder andere leefruimte, hygiëne, brandveiligheid, sanitaire voorzieningen, kookgelegenheid en goed werkgeverschap. Indien de huizen aan de gestelde voorwaarden voldoen, ontvang je dit keurmerk.”

Via de website van normeringflexwonen kunt u op elk moment het register raadplegen.

Deel dit bericht

Naar het nieuwsoverzicht