Krappe arbeidsmarkt, SRS helpt klanten aan personeel

07 juli 2022 Niet eerder was de arbeidsmarkt zo krap. Sinds het aantrekken van de economie na de laatste coronabeperkingen heerst in bijna alle beroepsgroepen schaarste.

Dit fenomeen is niet nieuw en komt vaker voor in tijden van een sterke economie. Wat wel nieuw is, is de schaarste op de flexmarkt. Veel uitzendbureaus en arbeidsbemiddelaars kunnen slecht (geschikte) kandidaten vinden, en moeten hierdoor steeds vaker ‘nee’ verkopen aan hun klanten. Wij vragen Jan Willem Verlek, algemeen directeur van SRS, hoe SRS omgaat met deze nieuwe situatie.

Visie: Oost-Europa
‘Het is inderdaad een unieke situatie’, antwoordt Jan Willem. ‘Wij horen van concullega’s die voornamelijk Nederlands personeel bemiddelen dat zij erg moeilijk aan kandidaten kunnen komen op dit moment. Dit is natuurlijk vervelend, want als ondernemer wil je nooit trouwe klanten teleurstellen. Gelukkig hebben wij met SRS dit probleem niet. Een aantal jaren terug hebben wij besloten om onze kandidaten in Oost-Europa te werven in plaats van Nederland. Dit werpt nu zijn vruchten af. Door de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt staan steeds meer organisaties open voor arbeidsmigranten, en daar komen wij om de hoek kijken.’

Recruitment
Het kandidatenbestand van SRS bestaat voor 95% uit Oost-Europeanen. Hoe zorgen jullie ervoor dat dit bestand gevuld blijft? Jan Willem: ‘Met ons recruitmentbureau in Hongarije (SRS Personeel Hungary kft. red.) en onze nieuwe vestiging in Polen (SRS Recruitment sp. z.o.o. red.) zorgen wij voor een continue instroom. Onze recruiters hebben in het verleden ook als uitzendkracht via SRS gewerkt, en weten dus goed welke kandidaten wel en welke kandidaten niet geschikt zijn om hier te werken. Als de kandidaat van de recruiter groen licht krijgt, wordt hij of zij in Nederland opgevangen door een van onze coördinatoren. Zij spreken de moedertaal van de kandidaat en helpen hem of haar vervolgens met alle praktische zaken. Denk hierbij aan huisvesting, vervoer, zorgverzekering, BSN-nummer etc.’

Het bedrijf uit Krimpen aan den IJssel is voornamelijk actief in de sectoren groen, bouw, voeding, logistiek en productie. En richt zich op het werven en plaatsen van praktisch geschoold personeel. Hierbij kan gedacht worden aan productiemedewerkers, inpakkers, medewerkers groenonderhoud, timmermannen en lassers. Door heel Nederland zijn meer dan 750 arbeidsmigranten werkzaam via SRS.

Deel dit bericht

Naar het nieuwsoverzicht