SRS doet mee aan Tour du ALS

26 januari 2024 Op 13 juni organiseert Stichting ALS Nederland het sportieve evenement Tour du ALS. Deelnemers beklimmen tijdens deze tour de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. SRS doet dit jaar mee aan de 12e editie van Tour du ALS onder het motto: Samen sterk tegen ALS!

Tour du ALS
In 2021 is Erik (oprichter en eigenaar van SRS) overleden aan de spierziekte ALS. Als collega’s, vrienden en familie hebben wij van dichtbij meegemaakt hoe verschrikkelijk deze ziekte is. Helaas is er tot op heden geen medicijn tegen ALS. Stichting ALS Nederland zet zich in voor het ontwikkelen van een medicijn. Maar om dit te doen is veel geld nodig. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland het evenement Tour du ALS. Een sportief evenement waarbij deelnemers de Mont Ventoux beklimmen om geld op te halen voor de stichting. Team SRS is een van de deelnemende teams! Help jij ons mee om zoveel mogelijk geld op te halen en bij te dragen aan onze strijd tegen ALS? Dat kan door een donatie te doen op onze eigen teampagina: www.tourduals.nl/SRS.

Mont Ventoux
Tijdens Tour du ALS wordt de Mont Ventoux beklommen (Vaucluse, Frankrijk). De klim is voor wandelaars en hardlopers 22 kilometer lang en voor fietsers 150 kilometer. De Mont Ventoux, ook wel bekend als de Kale Berg, is 1913 meter hoog, en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%. Het hoogteverschil met de voet van de berg bedraagt maar liefst 1614 meter! Makkelijk wordt de klim niet want naast stijgingspercentages van 10,5% wordt op de top van de berg ook regelmatig windsnelheden van 100 km/uur gemeten. Een klim voor echte buffels zullen we maar zeggen!

Spierziekte ALS
ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose, en is een dodelijke spierziekte waaraan jaarlijks veel mensen overlijden. In Nederland hebben 1.500 mensen ALS, of de aanverwante zenuw-/spierziekten PSMA en PLS. Een medicijn voor deze ziekten bestaat nog niet, en de gemiddelde levensverwachting na de eerste symptomen is 3 tot 5 jaar. Stichting ALS Nederland wil wetenschappelijk onderzoek naar ALS financieren, de zorg en het leven van ALS-patiënten verbeteren en uiteindelijk een wereld zonder ALS realiseren. Door te doneren help je direct mee in deze belangrijke strijd! Lees meer over Stichting ALS Nederland op de website: www.als.nl.

Stichting ALS Nederland is bij de Belastingdienst geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Het ingezamelde geld komt volledig ten goede aan de stichting. Kosten voor verblijf en het organiseren van het evenement Tour du ALS worden gedragen door de deelnemers.

Deel dit bericht

Naar het nieuwsoverzicht