SRS staat voor eerlijk werk!

Krimpen aan den IJssel, 06 oktober 2020 De inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft onlangs een programma rapportage gepubliceerd over de uitzendsector.

In deze rapportage is goed te zien hoe middels een publiek-private samenwerking ervoor gezorgd wordt dat er een gelijk speelveld ontstaat voor uitzend- en uitleenbedrijven, waarbij geen plek is voor de rotte appels.

Maar hoe weet je nu als inlener of je te maken hebt met een bonafide uitzendonderneming?

Onze collega Mels Snoek, ruim twaalf en half jaar als medewerker back office in dienst bij SRS, legt uit: “SRS wil een langdurige relatie aangaan met haar opdrachtgevers. Dan moet je kwaliteit waarborgen. De slogan ‘Hart voor de zaak’ prijkt niet voor niets op onze website en onze brochure. Als je hart voor je zaak hebt wil je kwaliteit en zekerheid bieden aan je klanten. Zo zijn we al vanaf de start aangesloten bij de branchevereniging NBBU. Dat zegt iets over hoe serieus wij omgaan met onze flexkrachten en opdrachtgevers.”

Als vanzelfsprekend is SRS geregistreerd als uitzendbureau in de kamer van koophandel en heeft het een G-rekening. Met deze rekening kan enkel de belastingdienst en leveranciers in de keten worden betaald. Allen met als doel om de verplichtingen aan de belastingdienst te voldoen. De inlener is daarmee gevrijwaard voor het gedeelte dat hij op deze rekening stort.

Mels vervolgt: “Tevens zijn we in het bezit van het SNA-keurmerk, hiermee laten we zien dat we voldoen aan de NEN 4400 norm. Hierbij worden we onder andere gecontroleerd op het doen van belastingafdrachten en op het voeren van een juiste loon- en personeelsadministratie. Het voordeel voor de inlener is dat hij gevrijwaard wordt van fiscale aansprakelijkheden.”
Kortom, SRS staat voor eerlijk werk! Kijk op onze website voor al onze keurmerken.

U kunt ze vinden door hier te klikken.

PS het desbetreffende rapport van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kunt u downloaden via deze link.

Deel dit bericht

Naar het nieuwsoverzicht