Johan Roos, eigenaar van Roos Carpaccio

Mijn klanten zijn mensen met verstand van zaken!

“We zijn in 2011 in Reeuwijk begonnen met het idee om ambachtelijke carpaccio te bereiden. We onderscheiden ons door het leveren van maatwerk met puur vlees. De carpaccio wordt op het voor de klant gewenste formaat en gewicht handmatig gelegd. Mijn klanten zijn mensen met verstand van zaken, die herkennen direct wat goede kwaliteit is. Het aantal orders nam in een sneltreinvaart toe. Wegens ruimtegebrek moesten we al snel op zoek naar een andere locatie.”

Vanuit de huidige locatie, een moderne vestiging in Gouda, praat Johan Roos met een aanstekelijk enthousiasme honderduit over zijn onderneming en de producten: “We leveren eerlijke producten, de beste kwaliteit vlees wat zonder toevoegingen wordt gesneden. Tel daarbij op de flexibiliteit van leveringen en de klantgerichte houding. Dan is het als je logisch redeneert niet eens zo heel vreemd dat we de afgelopen jaren een gestage groei hebben door gemaakt. Er werken inmiddels 15 mensen bij Roos Carpaccio en we draaien 6 dagen per week.”

Met zijn brede slagerij en horeca ervaring als chef slager en handelaar in varkensvlees is hij in eerste instantie niet gestart om alleen maar een hoge omzet te realiseren. “Ik wilde juist vanuit mijn bestaande kennis en kunde een goed en stabiel bedrijf opzetten die de kwaliteit naar de klant zou kunnen waarborgen. Dat was en blijft het uitgangspunt, de rest is me eigenlijk een beetje overkomen. Zonder zelf in te steken op grote aantallen is er vanuit de markt steeds meer de vraag gekomen om groothandels te voorzien van topcarpaccio. Kijk, het is leuk zo zoals het nu al loopt, maar ik ben ook niet bang om op korte termijn nog verder door te pakken.”, aldus Johan.

Met de groeiende vraag naar zijn producten, van gerenommeerde groothandels en horeca leveranciers door heel Nederland, groeit de onderneming ook in het aantal medewerkers. Johan vervolgt: “Ik was op zoek naar een partner die mij personeel kon leveren dat enerzijds voor lange tijd zou blijven, anderzijds met elkaar de pieken wist op te vangen. De onderlinge sfeer is hier uitstekend, maar het is wel hard werken. Medewerkers moeten daar niet vies van zijn. Via JanPieter Aantjes ben ik in contact gekomen met SRS. En zij hebben voor mij in alle opzichten de aanvraag voor personeel positief kunnen invullen.”