Paul Wellink, directeur bij F. Wellink Lekkerkerk BV

Afspraak is afspraak bij SRS, daarom weet ik altijd precies waar ik aan toe ben en dat werkt wel zo prettig

De wil is er, de kennis ook

“Dat doen we niet.” De eerst keer dat Paul Wellink, directeur van F. Wellink Lekkerkerk BV, deze woorden van een planner van SRS te horen kreeg, keek hij wel even vreemd op. Dat was hij niet gewend. Maar al snel kreeg hij ook waardering voor deze woorden. “Als ze op het kantoor van SRS iets beloven, worden deze afspraken nagekomen. Maar er wordt ook eerlijk gezegd als iets niet gaat lukken. Daarom weet ik altijd precies waar ik aan toe ben. En dat werkt wel zo prettig.” In totaal zijn er zijn zo’n 180 mensen werkzaam in de Lekkerkerkse fabriek. Daarmee is Wellink één van de grotere varkensvlees veredelaars in Nederland. Een aanzienlijk deel daarvan, gemiddeld 100 medewerkers, wordt ingehuurd via SRS.

Paul Wellink noemt een tweetal praktische redenen voor het tijdelijk inhuren van personeel. “In verband met dierziektes zou het een groot bedrijfsrisico vormen om met alleen eigen personeel te werken. Daarbij willen we graag een gevarieerde mix wat betreft de leeftijd van onze medewerkers. Via SRS stroomt er steeds jong personeel binnen.” Voor Wellink zijn er nog meer voordelen aan het samenwerken met SRS. “Wat ik prettig vind is dat ze echt luisteren. De gesprekken kunnen gaan over personele zaken. Maar ook onze bredere bedrijfsvisie kan onderwerp van gesprek zijn. Daarbij zijn we constant in dialoog met elkaar. De wil van SRS om te luisteren, gecombineerd met hun beschikbare kennis, is voor ons bedrijf van grote waarde.”

Vleesverwerking groeit … als kool!

“Bescheidenheid siert de mens. Hier heerst echt de sfeer van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Maar ondertussen is SRS wel gecertificeerd, groeit het bedrijf behoorlijk en staat er een wagenpark waar je ‘u’ tegen mag zeggen." Woorden van John Snoep, sinds het begin al actief als adviseur bij SRS. Hij is nu de drijvende kracht achter de steeds grotere bekendheid van SRS bij bedrijven in de vleesverwerkende industrie. “We groeien als kool!”