Michel Spijker, bedrijfsleider bij Van Reeuwijk Asbestverwijdering BV’

We hebben een goede mix van uitstekend opgeleide vaste medewerkers gecombineerd met gemotiveerde flexkrachten

Onze opdrachtgever, Van Reeuwijk BV uit Bergambacht, is reeds jaren een betrouwbare partner in de wereld van de totaal- en renovatiesloop. Als gecertificeerd asbestbedrijf werkt Van Reeuwijk samen met aannemers voor de woning- en renovatiemarkt en neemt zelfstandig klussen aan van winkelcentra, vastgoedeigenaren en woningbouwverenigingen.

Eerst werden er voornamelijk opruimers en slopers geleverd door SRS. Sinds de komst van Michel Spijker is ook de asbesttak stevig op de kaart gezet en worden er meer specialisten voor Van Reeuwijk geselecteerd. Michel is als bedrijfsleider verantwoordelijk voor de contacten met opdrachtgevers, de offertevorming en de werkvoorbereiding. Daarnaast stuurt hij de ploegen aan en ziet hij toe op het VGM-beleid. Pittige job dus en een datum plannen voor het maken van een afspraak valt daarom nog niet mee. Maar, vroeg op de vrijdagochtend is het dan zover. Als we aankomen instrueert Michel nog een ploeg medewerkers en even later zitten we met een bak koffie aan tafel in de kantine van de tijdelijke huisvesting. Michel opent: “Door de groei van de totale organisatie zijn we bezig met de bouw van een nieuw pand, waarmee we weer jaren vooruit kunnen. Het gaat goed met de zaken en we zijn druk met de uitvoering van verschillende projecten. Ook de orderportefeuille voor de komende periode ziet er goed uit.”

Naast zijn drukke werkzaamheden bij Van Reeuwijk maakt hij momenteel één van zijn dromen waar: het verbouwen van een oude boerderij tot een modern woonhuis. “Ja, het is wel heel druk op twee fronten, maar daar moet ik maar even door heen. Het uitbouwen van de asbesttak bij Van Reeuwijk vraagt veel energie en alle uren die ik dan nog over heb, steek ik samen met mijn vrouw in de verbouwing. Het ontwerp, sloopwerk en grote gedeeltes van de verbouw hebben we helemaal zelf gedaan. Het wordt prachtig!”, vertelt Michel met gepaste trots, zijn telefoon met bijhorende foto’s in de hand.

De 40-jarige Michel wilde na zijn horecatijd wel eens wat anders en kwam via zijn schoonvader in de sloopwerken en asbestsaneringen terecht. Opgeleid in de praktijk, aangevuld met opleidingen en specifieke cursussen heeft hij inmiddels ruim 20 jaar ervaring binnen de asbestwereld en kent hij de kneepjes van het vak. “Dat ik het zo lang volhoud binnen de asbest is omdat er door de jaren heen steeds veranderingen zijn in mijn functie en in de asbestmarkt zelf. Het leukste vind ik het bouwen van containments, het nadenken over de veiligheid, het schoonmaken van de ruimtes en dat allemaal dan ook nog eens zo efficiënt mogelijk. Elk project is een mooi tactisch spel en is steeds weer opnieuw een grote uitdaging.”

Uitdagingen genoeg dus de komende jaren bij Van Reeuwijk. Het bedrijf zit duidelijk in de lift en gaat mee met de ontwikkelingen in de markt. Michel sluit karakteristiek af: “Ik weet wat de kracht van ons bedrijf is. We hebben een goede mix van uitstekend opgeleide vaste medewerkers gecombineerd met gemotiveerde flexkrachten. We hebben veel kennis in huis en delen die voortdurend met elkaar. Onze medewerkers werken allemaal volgens strikte regels en procedures. Ze voelen zich serieus genomen, omdat we hun veiligheid als uitgangspunt nemen en omdat we ze op elk gebied laten mee denken.”