Dennis van Dommelen, bedrijfsmanager wasserij Gaverland

We hebben veel gemeen samen: snel schakelen en korte lijnen

Wasserij Gaverland, dé partner in hygiëne
Wasserij Gaverland, gespecialiseerd in het reinigen van bewonerswas met voornamelijk verzorgings- en verpleeghuizen als klant, bestaat uit 60% WSW-ers en 40% reguliere medewerk(st)ers. De wasserij haalt de vuile was op, sorteert, wast, droogt, strijkt en verwerkt deze kleding met een feilloos traceersysteem en brengt het schone wasgoed letterlijk weer terug voor de deur van de bewoners.

Opbouw
Twee jaar geleden startte Dennis van Dommelen als bedrijfsmanager bij Wasserij Gaverland de vestiging in Alphen aan den Rijn op. Naast de vestiging in België moest er een locatie komen van waaruit de bediening kon plaatsvinden van de steeds groter wordende klantenkring in Nederland. Van Dommelen tuigde in samenwerking met DZB Leiden in korte tijd een organisatie op van 10 naar 45 mensen.

Van Dommelen vertelt over de afgelopen jaren: “Het is natuurlijk hard werken, maar het is geweldig om iets te mogen opbouwen. Ik kwam hier in een lege hal binnen. We hebben machines ingekocht, de logistiek op poten gezet en onze unieke inbreng in het verwerken van persoonsgebonden wasgoed ingevoerd. Dit alles in combinatie met gemotiveerde medewerkers, en moet je nu eens kijken hoe het er uit ziet! Naast hetgeen je hier op het eerste gezicht ziet, hebben we ook een gezonde bedrijfscultuur opgebouwd. En dat kun je in mijn ogen maar één keer doen. Je hebt dus direct de juiste mensen op de juiste plek nodig, met de goede werkmentaliteit.”

Samenwerking
Als verantwoordelijke voor financiën, sales, transport en ook P&O kwam Van Dommelen in contact met SRS. “De reguliere medewerkers zijn de ruggengraat van onze organisatie en zijn met zorg geselecteerd. Dit personeel moet op de juiste manier kunnen samenwerken met WSW-ers. Dat vereist een aantal persoonskenmerken waarop het bureau moet selecteren. Daarnaast moeten ze heel secuur en gestructureerd kunnen werken. Het is gebleken dat SRS heeft gezorgd voor de juiste match en daarmee een structurele samenwerking.”

De basis van de samenwerking is gelegd, omdat de verwachtingen die worden gesteld aan de medewerkers goed worden vertaald in de zoekopdracht naar geschikt personeel. Van Dommelen verduidelijkt: “Eigenlijk hebben Gaverland en SRS heel veel eigenschappen gemeen: er wordt snel geschakeld, de lijnen zijn kort, er wordt begrepen wat er wordt gevraagd en de prijs-kwaliteit verhouding is goed. Daarnaast heeft SRS een goed contact met haar medewerkers waardoor iedereen gemotiveerd blijft!”

MVO
Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij Wasserij Gaverland hoog in ’t vaandel. Naast het tewerkstellen van een grote groep WSW-medewerkers is de wasserij CERTEX-gecertificeerd. Dit certificaat wordt slechts uitgereikt als je voldoet aan een hoogwaardig werkend kwaliteitssysteem. Van Dommelen is er trots op: “We zijn een energiezuinig bedrijf en een geheel stoomloze wasserij, ook zijn onze machines voorzien van het Pur Eco Clean label zodat we onze “voetafdruk” op het milieu tot een minimum beperken. Ook voldoen we aan de hoogste hygiënevoorschriften, onze processen zijn er op ingericht dat door de routing het vuile en schone wasgoed nooit met elkaar in aanraking kan komen. En met een gestaag groeiend bedrijf waar we inmiddels bijna 50.000 stuks persoonsgebonden wasgoed per week verwerken, blijft er genoeg uitdaging over voor de toekomst en zal de groei gegarandeerd zijn!”